Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

18 augustus 2024 | Bron: Twentefm.nl

Uitspraak bestuursrechter: Enschedese mag voorlopig in huurwoning blijven

De burgemeester van Enschede mag een huurwoning in zijn stad niet sluiten. Dat was de uitspraak die hij te horen kreeg in de rechtbank van Zwolle op 13 augustus. De burgemeester wilde de woning voor drie maanden sluiten, omdat er eerder dit jaar een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. De bewoonster en haar twee minderjarige kinderen dreigden op straat te komen staan. In het belang van de kinderen oordeelt de bestuursrechter dat burgemeester zijn besluit beter moet onderbouwen.

Op 29 februari 2024 controleerden agenten de woning in Enschede. Tijdens de controle probeerde de (ex-)partner van de vrouw er met een rugzak er vandoor te gaan. In de rugzak werden 1.136 xtc-pillen, ruim 100 gram cocaïne, een weegschaaltje en een mes met witte substantie aangetroffen. In de woning werd nog een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Anonieme meldingen
De burgemeester concludeerde dat de woning voor ten minste drie maanden gesloten diende te worden. In zijn besluit nam hij mee dat er in 2023 via M. meermaals over  drugsoverlast is gemeld door buurtbewoners. Ook zou er worden gedeald vanuit een voertuig.

Gevolgen
Een sluiting van de woning betekent dat de vrouw en haar kinderen op straat komen te staan. Daarnaast komt de bewoonster, bij een overtreding van de Opiumwet, bij woningcorporaties op een zwarte lijst te staan. Dankzij het hoger beroep bij de rechtbank blijkt dat de burgemeester te snel heeft geoordeeld. De bewoonster mag voorlopig in haar woning blijven wonen. 

28 december 2023
Bron: Hart van Nederland

Forse hoeveelheid illegaal vuurwerk in woning Enschede

De politie in Enschede heeft op 28 december een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning gevonden. Er lag 170 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen, waarvan 140 kilo van explosieve aard. De vondst werd gedaan naar aanleiding van een anonieme tip.

Ga naar
Over M.PrivacyKlachtenCookies