Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

05 oktober 2024 | Bron: Oost.nl

Celstraffen geëist tegen vijf verantwoordelijken drugsproductie in kaaspakhuis Hengelo

In de week van 1 oktober moesten vijf mannen in de rechtbank verschijnen voor hun aandeel in het produceren van drugs in een kaaspakhuis in Hengelo. Tegen hen worden celstraffen van één en twee jaar geëist. Naar aanleiding van een anonieme tip deed de politie op 8 maart 2020 een instap in het bedrijfspand waar een professioneel amfetaminelab werd aangetroffen. De straatwaarde van de aanwezige grondstoffen was zo’n 14 miljoen euro.

De zaak komt aan het rollen nadat de Haagse politie een anonieme tip binnenkrijgt. Een 37-jarige Hagenaar zou namelijk een drugslab runnen in Nederland. Een periode lang wordt de man gevolgd en zijn telefoongesprekken worden afgetapt. Hier valt op dat de man vaak in de late uren naar het bedrijfspand aan de Topweg in Hengelo afreist. Agenten besluiten daarop een instap te doen.

Heterdaad
De 37-jarige verdachte wordt samen met drie mannen afkomstig uit de buurt van Arnhem op heterdaad betrapt op de zolder van de loods. Kort na de instap arriveert een vijfde verdachte. Zij worden allen aangehouden.

Veroordeeld
Opmerkelijk is dat de hoofdverdachte, de 37-jarige Hagenaar, al eerder is veroordeeld voor een ander drugsdelict, namelijk het runnen van een drugslab in Amersfoort. Hij mocht de Hengelose strafzaak in vrijheid afwachten, maar ging ondertussen opnieuw de fout in.

Celstraffen
Het OM meent genoeg bewijs te hebben om het vijftal een celstraf op te leggen. Door de lengte van het onderzoek, heeft de Officier van Justitie de straffen met twintig procent verlaagd. Er wordt een celstraf van twee jaar geeist tegen de 37-jarige verdachte en de drie mannen uit Arnhem. Tegen de vijfde verdachte is een celstraf van één jaar geëist, omdat hij wordt gezien als een helpende ‘katvanger’.

16 december 2022
Bron: Tubantia.nl

Duizenden namaakschoenen mede dankzij anonieme tips in beslag genomen in Hengelo

De politie in Hengelo heeft op 16 december in totaal 2.500 dozen met nagemaakte merkschoenen in beslag genomen. Op meerdere locaties werden de dozen met valse artikelen aangetroffen. De politie kwam de voorraad valse artikelen op het spoor mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. 

Ga naar
16 mei 2021
Bron: Tubantia.nl

Politie vindt vijf kilo hennep in woning Hengelo

Mede naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie een reeds geoogste hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Leuvenstraat in Hengelo. Op de eerste etage troffen agenten ruim vijf kilo gedroogde henneptoppen aan. Alles is in beslag genomen en twee personen zijn aangehouden.

Ga naar
12 januari 2021
Bron: Tubantia.nl

Hennepkwekerij in Hengelo ontdekt na anonieme tip

Mede naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op 12 januari een hennepkwekerij ontmanteld aan de Gerrit Peuscherstraat in Hengelo. In totaal werden 250 hennepplanten met bijbehorende attributen aangetroffen. Daarnaast was er ook sprake van diefstal van stroom. Eén persoon is aangehouden.

Ga naar
Over M.PrivacyKlachtenCookies